z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

4. Salon penečih vin v Ljubljani

Petek, 17. februar 2017, med 16. in 21., uro, v Veliki dvorani GH Union, v Ljubljani

Po izjemno uspešnem 3. Salonu penečih vin v lanskem letu nadaljujemo s salonom kot otvoritvijo sezone vinsko-kulinaričnih dogodkov. V novo, tokrat jubilejno leto, v katerem praznujemo 20. obletnico RadoStnih prireditev, vstopamo s sloganom: »Naj se paznovanje začne v velikem slogu - z mehurčki!« V poklon jubileju bomo prvič v zgodovini RadoStnih prireditev organizirali prireditev izven meja Slovenije. Teden dni pred Salonom penečih vin bomo Salon penečih vin / Salon pjenušavih vina organizirali tudi v Zagrebu.

Salon penečih vin v Ljubljani bo tradicionalno potekal na eni izmed najlepših lokacij v Ljubljani – v Veliki dvorani Grand hotela Union. Tako kot v preteklih letih bomo tudi tokrat združili najboljše peničarje, njihova vrhunska peneča vina, izbrano kulinariko in številne ljubitelje penečih vin. Peneča vina bo pospremila izbrana kulinarika chefov Grand hotela Union, ki bodo posebej za to priložnost – za spajanje s penečimi vini (proti plačilu) pripravili vrsto izbranih jedi. Tudi tokrat bomo ostali zvesti svojemu poslastvu: širjenju in dvigovanje nivoja kulture vina skozi izboraževanje. Zato bomo organizirali vsaj dve vodeni degustaciji za obiskovalce.
-------------------------------------------------------------------------------
Vstopnina za obiskovalce je 20 eur, v predprodaji 15 eur (do 10. 2. 2017), za študente pa 12 eur (omejena količina) - vstopnice za študente so razprodane. 
-------------------------------------------------------------------------------
DELAVNICI
Modri salon

ob 17. uri
Peneče srečanje Slovenije in Hrvaške - RAZPRODANA
Jože Rozman, sommelier in publicist
Marija Vukelić, WSET L2 in PR 1. Salona penečih vin v Zagrebu

V poklon 20. jubileju RadoStnih prireditev smo letos prvič organizirali vinsko prireditev izven meja Slovenije - 1. Salon penečih vin v Zagrebu. Salon smo pripravili po ljubljanskem modelu, ki vključuje tudi ocenjevanje. Tako smo teden dni pred zagrebškim salonom pripravili skupno ocenjevanje penečih vin, ki so jih na ocenjevanje prijavili vinarji obeh salonov. Vina sta ocenjevali dve slovensko-hrvaški komisiji.

V poklon temu, verjetno največjemu ocenjevanju slovenskih in hrvaških penečih vin, ki se je kdaj koli zgodilo, smo pripravili vodeno degustacijo treh najvišje ocenjenih slovenskih in treh najvišje ocenjenih hrvaških penečih vin. Degustacijo bosta vodila člana ocenjevalnih komisij - slovenska peneča top tri vina bo predstavil Jože Rozman, hrvaška pa Marija Vukelić.

ob 19. uri
Rožnati mehurčki (za mlade)
Špela Štokelj, Vinski univerzum

V družbi mladih ljubiteljev mehurčkov bomo tokrat raziskovali in odkrivali rose peneča vina. Poleg osnov pridelave penečih vin in zanimivih dejstev o izvoru bomo spoznali posebnosti slovenskih rosejev, ki bodo mlade gotovo navdušile s svojo raznolikostjo in živahnimi mehurčki! Na delavnici se nam bodo pridružili mladi vinarji, ki nam bodo predstavili svoja vina ter z nami delili svoje znanje. Vabljeni v prijetno družbo odličnih penečih vin mladih slovenskih vinarjev!

Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za salon in ob predhodni rezervaciji na mail pr@radost.si
-------------------------------------------------------------------------------
Salon penečih vin bo fotografiran. S prihodom na salon se strinjate, da boste lahko tudi fotografirani in da organizator posneti material lahko uporablja v promocijske namene.