z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

5. Salon penečih vin LjubljanaV letu 2017 smo v poklon 20. jubileju RadoStnih prireditve pvič v zgodovini svojega delovanja pripravili vinsko prireditev izven meja Slovenije. Teden dni pred 4. Salonom penečih vin v Ljubljani smo v srcu Zagreba pripravili premierni Salon pjenušavih vina. Premierni Salon pjenušavih vina Zagreb je z velikim številom vinarjev iz Hrvaške in Slovenije, ki so prišli predstaviti peneča se vina v prestolnico, in obiskom nad pričakovanji, pokazal, da so peneča vina tudi na Hrvaškem pravi hit. In to ne samo za praznike in slovesnosti, ampak za vsak dan, za vse priložnosti in tudi za druženje s hrano. Zato v letu 2018 nadaljujemo z otvoritvijo sezone z dvema salonoma penečih vin.

Čeprav vemo, da vino govori univerzalen jezik in povezuje ljudi, pa si nismo mislili, da bo povezava Zagreba in Ljubljane tako uspešna in tako dobro sprejeta med obiskovalci. Zato smo se odločili ustanoviti mednarodno mrežo salonov penečih vin »Salon of Sparkling Wines«, ki se bo širila (prvenstveno po regiji) in povezala prestolnice preko penečih se vin.

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« bo 2. Salon pjenušavih vina Zagreb, ki bo v petek, 2. 2. 2018 otvoril novo zagrebško vinsko sezono; teden dni kasneje, v petek, 16. 2. 2018, bo 5. Salon penečih vin Ljubljana, otvoril sezono ljubljanskih vinskih dogajanj. Tako zagrebški kakor tudi ljubljanski salon bosta v samem srcu prestolnice – zagrebški v Hotelu Dubrovnik, ljubljanski pa v Grand Hotelu Union. Salona bosta organizirana po istem modelu – združili bomo najboljše pridelovalce penečih vin, njihova vrhunska peneča vina, izbrano kulinariko in številne ljubitelje elegantnih mehurčkov. Tudi tokrat bomo ostali zvesti svojemu poslastvu: širjenju in dvigovanje nivoja kulture vina skozi izboraževanje. Zato bomo organizirali vsaj dve vodeni degustaciji za obiskovalce.

-------------------------------------------------------------------------------
Vstopnina za obiskovalce je 20 eur, v predprodaji 15 eur (do 5. 2. 2018), za študente pa 12 eur (omejena količina). Vstopnice so dostopne preko sistema Eventim. 
-------------------------------------------------------------------------------

Salon penečih vin bo fotografiran. S prihodom na salon se strinjate, da boste lahko tudi fotografirani in da organizator posneti material lahko uporablja v promocijske namene.